Van Oord Makelaardij

Samen jouw huis verkopen?

Samen jouw huis verkopen

Je overweegt om je huis te verkopen. Spannend! En best ingewikkeld. Je huis is immers meer dan een stapel stenen. Het is een gevoel en dat verkoop je niet zomaar. Als verkoopmakelaars begrijpen we dat maar al te goed. Bovendien zijn er veel dingen om rekening mee te houden. Want hoe bepaal je je vraagprijs? En hoe ga je slim om met de laatste ontwikkelen in de markt? Over dat soort vragen krijg je van ons eerlijk advies.

Daarvoor leren we graag jou en je huis kennen. En niet te vergeten: jij ons. Want het hebben van een klik met en vertrouwen hebben in de persoon die je helpt met het verkopen van je huis is, wat ons betreft, ontzettend belangrijk. Om dat te kunnen doen, brengen we samen met jou je woning en kaart en bepalen we de beste strategie. Benieuwd hoe we dat doen?

dromen
waarmaken
Wat is je huis waard?

Je wilt je huis (mogelijk) verkopen en je wilt weten wat jouw huis kan opleveren in de huidige markt? Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek onder het genot van een lekkere kop koffie.

In 5 stappen jouw woning succesvol verkocht

Wat is jouw huis waard?

Benieuwd wat jouw huis kan opleveren in de huidige woningmarkt? Wij komen graag bij je langs voor een goed gesprek waarin we jou en je huis leren kennen. Daarnaast maken we een Whatsapp-groep aan, waardoor onze communicatielijnen kort blijven en je direct met ons kunt chatten.

Je woning presenteren

Online, op funda.nl en onze eigen website, boven je voordeur, in de etalage van ons kantoor: we zorgen dat het niet één potentiële koper ontgaat dat jouw huis op de markt is. Bovendien zetten we je huis in de schijnwerpers met professionele woningfotografie, plattegronden, creatieve teksten en ontwikkelen we een online strategie.

Bezichtigingen organiseren

In de huidige markt duurt het waarschijnlijk niet lang voordat de eerste bezichtigingen op de planning staan. Geen zorgen, wij nemen alles voor je uit handen. We nemen de tijd voor potentiële kopers, leiden hen rond in het huis en beantwoorden al hun vragen. Natuurlijk altijd in overleg, op momenten dat het jou uitkomt.

Onderhandelen

Dan misschien wel het spannendste gedeelte: de onderhandelingen. En daar komt meer bij kijken dan alleen een passend bod. Denk aan voorwaarden, het overnemen van roerende goederen zoals meubels, gordijnen of de vloer en de opleverdatum. Dit alles nemen wij voor onze rekening, houden je op de hoogte en geven je eerlijk advies. En dan is de keuze aan jou.

Notaris en overdracht

Nadat de verkoop is overeengekomen, houden wij de termijnen voor de bedenktijd en financiering in de gaten. Pas als alles rond is, laten we je gaan.

Ons complete verkooppakket:
Waargemaakte woondromen

10

10

Veelgestelde vragen over een huis verkopen

Bij velen is de eerste vraag die bij hen opkomt hoeveel ze voor de verkoop van hun huis kunnen vragen. De vraagprijs is onder meer afhankelijk van de huizenmarkt op het moment van verkoop, de prijzen van vergelijkbare huizen in de buurt en de staat van de woning. Wanneer je huis er beter uitziet dan op het moment dat je het kocht, heb je een grote kans dat je meer voor je woning kunt vragen. Uiteraard kan een verkoopmakelaar je hierover adviseren.

Allereerst moet je jezelf de vraag stellen of je jouw huis wel zelf wilt verkopen. Vooral wanneer je dit nog niet eerder hebt gedaan vergt het veel tijd en energie om alles zelf uit te zoeken.

Een verkoopmakelaar neemt al het werk voor jou uit handen en zorg er onder meer voor dat:

 • Juridisch alles goed geregeld is;
 • Er een uitgebreide en professionele fotoreportage van je woning wordt gemaakt;
 • De juiste vraagprijs voor je woning wordt bepaald;
 • Je woning op diverse websites wordt geplaatst, je een bord in de tuin en een brochure krijgt en de woning evt. op social media
  wordt geplaatst.
 • Het netwerk dat ze hebben opgebouwd wordt ingezet om de verkoop te bespoedigen.

Heb je alle tijd en kennis in huis om je woning zelf te verkopen, dan is dat natuurlijk altijd een mogelijkheid.

Besluit je om de verkoop van je huis helemaal zelf te regelen, dan komt het er op neer dat je echt álles zelf moet doen. Kies je ervoor om een verkoopmakelaar in te schakelen, dan wordt je vooral ontzorgt. Zij regelen onder meer:

 • dat de verkoop van je woning word gepromoot;
 • de begeleiding van de bezichtigingen;
 • het opzetten van het koopcontract;
 • de administratieve afwikkeling.

Voor enkele zaken moet je nog wel zelf zorg dragen, namelijk:

 • hypotheekzaken;
 • het verkoopbaar maken van je woning;
 • naar de notaris voor de overdracht.

Voordat je je huis verkoopt, moet je eerst hun aandacht zien te vangen. Je verkoopt je huis sneller als je professionele  foto’s van je huis plaatst en de promotie goed in orde is. Zet je eigen netwerk in en maak gebruik van de middelen die een  verkoopmakelaar je biedt. Daarnaast is de vraagprijs een bepalende factor voor het snel verkopen van je huis. Hoe hoger je inzet,  hoe risicovoller.  

Hoe de woning eruit ziet tijdens de bezichtigingen, heeft ook invloed op het al dan niet snel verkopen van je huis. Je huis verkoopt  het snelst wanneer het er opgeknapt en schoon uitziet. Zorg dus dat je achterstallig onderhoud hebt opgeknapt of je huis een  opfrisbeurt geeft met een likje verf.

Volg ons op
Instagram voor
de laatste
updates!

Volg ons op Instagram voor de laatste updates!

David van Oord

REGISTER MAKELAAR EN TAXATEUR EN EIGENAAR
25 jaar ervaring

Nog elke dag geniet ik van het werk wat ik mag doen. Ik spreek mensen die een grote stap in hun leven zetten. Daarbij helpen blijft fascinerend. Het zijn zulke belangrijke beslissingen. En helemaal top dat ik dat in mijn eigen IJsselstein mag doen.”


Neem vrijblijvend contact op:

030.68.68.280

david@vanoordmakelaardij.nl

This will close in 0 seconds

Johan Leenheer

VASTGOEDADVISEUR EN EIGENAAR
20 jaar ervaring

We laten dromen uitkomen. Daarmee helpen we mensen echt verder. Daarom neem ik graag de tijd voor onze klanten. Ze zijn met dingen bezig die hun leven totaal kunnen veranderen. Ik wil zeker weten dat ze zich goed voelen bij hun keuze en bij onze aanpak. Sinds 2015 ben ik ook mediator. Een mooie aanvulling op mijn werk.”

Neem vrijblijvend contact op:

030.68.68.280

johan@vanoordmakelaardij.nl

This will close in 0 seconds

Shirley van Rijswijk

MEENHORST OFFICE MANAGER

Achter de schermen moet alles kloppen; dat is precies waar ik voor zorg. Van nature ben ik een echte planner en hou ik graag een helicopterview. Geloof me; dat is elke dag een uitdaging! Net die extra aandacht naar onze opdrachtgevers doet mij elke dag glimlachen, je bent welkom op ons mooie kantoor!


Neem vrijblijvend contact op:

030.68.68.280

shirley@vanoordmakelaardij.nl

This will close in 0 seconds