Privacystatement Van Oord Makelaardij

Laatst herzien: 23-05-2018
Informatie over cookies en gegevensverzameling door derden

Van Oord Makelaardij (hierna: NVM-makelaar) maakt op de website www.vanoordmakelaardij.nl gebruik van cookies. Cookies zijn kleine informatiebestanden die bij een bezoek aan de website worden opgeslagen op het apparaat waarmee je onze website bezoekt zoals een computer, smartphone of tablet. Waar we spreken over “cookies” bedoelen we ook vergelijkbare technieken zoals pixels, scripts en beacons.

Cookies maken het mogelijk om jouw webbrowser te herkennen. Handig, want dan hoef je bijvoorbeeld niet steeds opnieuw je gegevens in te voeren, voorkeuren aan te geven of je instellingen aan te passen. Op die manier kunnen we ook onze website beter laten werken, kunnen we inzicht krijgen in het bezoekersgedrag van de website *en kunnen andere partijen inzicht krijgen in jouw surfgedrag zodat zij gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen over meerdere websites en niet-revelante advertenties weg kunnen laten.

Welke cookies zijn er?

We maken onderscheid tussen verschillende soorten cookies:

  • Functionele cookies: Deze zijn nodig voor een goede werking van de website. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat snel en correct de gewenste informatie wordt getoond elke keer dat je onze website bezoekt.
  • Analytische cookies: Deze gebruiken we om te analyseren hoe onze website wordt gebruikt, bijvoorbeeld hoe vaak onze website wordt bezocht, op welke pagina je op onze website aankomt en op welke pagina’s het meest wordt geklikt.
  • Tracking cookies: Dit zijn cookies die jouw surfgedrag kunnen volgen. Op die manier kunnen wij en adverteerders aan de hand van jouw surfgedrag gepersonaliseerde online advertenties en op maat gemaakte content tonen.
  • Social media plug-in cookies: Social media plug-in cookies worden gebruikt om op onze website content van social media te tonen.

We gebruiken zowel sessie-cookies (vervallen wanneer de webbrowser wordt afgesloten) en blijvende cookies (blijven op je apparaat tenzij deze worden gewist). Hieronder volgt een overzicht van de cookies waar we gebruik van maken.

NVM-makelaar plaatst de volgende Social media plug-in cookies:

Deze sociale media kunnen ook je persoonlijke gegevens verzamelen voor hun eigen doeleinden. De NVM-makelaar heeft geen invloed op wat deze partijen met je persoonlijke gegevens doen. Meer informatie over de cookies van sociale media en de gegevens die hierdoor mogelijk worden verzameld, vind je in het privacy- en cookiebeleid van de afzonderlijke sociale media. Hieronder een lijst met de privacyverklaringen van de sociale-mediakanalen die het vaakst door de NVM-makelaar worden gebruikt:

Bewaartermijn cookies en voorkeuren

De cookies blijven op het apparaat bewaard. Je kunt cookies altijd zelf uitzetten of van je apparaat verwijderen.Hoe je dat kunt doen verschilt per soort webbrowser en apparaat. De instellingen van de browser zijn ook zo in te richten dat cookies worden geweigerd. Let op dat als je ervoor kiest om cookies te blokkeren, dit de services van NVM-makelaar of de werking van bepaalde website elementen kan hinderen.

Er bestaan diverse tools om cookies te managen, zoals de opt-outhulpmiddel van Network Advertising Initiative (NAI), op networkadvertising.org/choices. Hiermee kun je het gebruik van informatie over je online activiteiten weigeren voor online gedragsreclame door bedrijven die lid zijn van NAI. Een andere optie bestaat mogelijk in je smartphone via de instelling ‘Limit Ad Tracking’ (Reclameopvolging beperken) (voor iOS-toestellen) of een instelling ‘Opt out of Interest-Based Ads’ (Kiezen om niet deel te nemen aan op interesse gebaseerde reclame) (voor Android-toestellen), wat je toestaat het gebruik te beperken van informatie over je gebruik van toepassingen dat als doel heeft reclame te bezorgen die gericht is op je interesses. Meer informatie over het uitschakelen van cookies of het beheren van de cookie-instellingen voor de browser vind je in de volgende lijst:

Aanpassing van cookiestatement

Dit statement kan tussentijds worden aangepast, bijvoorbeeld omdat onze website of de regels voor cookies veranderen. Als er wijzigingen worden aangebracht in dit document, kan je aan de datum die bovenaan het document zien wanneer dit voor het laatst gebeurd is. De nieuwe cookieverklaring wordt van kracht op het moment van publicatie. Indien je niet instemt met de aangepaste verklaring, dien je je voorkeuren te wijzigen of te overwegen de NVM-makelaar website niet langer te gebruiken.

Welke persoonsgegevens verzamelt en verwerkt van Oord Makelaardij?

Op onze website (www.vanoordmakelaardij.nl) kunt u bekijken welke diensten en producten wij aanbieden en kunt u een passende dienst/product afsluiten/afnemen. Uiteraard kunt u een dienst ook op een later moment afsluiten, bijvoorbeeld via de e-mail of bij ons op kantoor. Wanneer u zich aanmeldt voor een van onze diensten of producten vragen we u om de volgende (persoons)gegevens te verstrekken:

Uw gegevens:

  • NAW-gegevens;
  • geslacht;
  • telefoonnummer;
  • mailadres;

Wanneer u e-mails of andere berichten naar ons verzendt, bijvoorbeeld via een formulier op onze website, bewaren we die berichten. Soms vragen wij u naar uw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk uw vragen te verwerken en uw verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op een beveiligde server van een derde partij (met welke partij een verwerkersovereenkomst is gesloten). Wij verwerken persoonsgegevens die u zelf aan ons hebt verstrekt, persoonsgegevens gegenereerd tijdens uw bezoek aan onze website en het lezen van nieuwsberichten en persoonsgegevens die wij hebben ontleend aan andere bronnen.

Persoonsgegevens door u verstrekt:

  • contactgegevens en andere persoonsgegevens die nodig zijn ter uitvoering van een overeenkomst;
  • contactgegevens en andere persoonsgegevens ingevuld op contactformulieren of andere webformulieren dan wel via de e-mail verstrekt;
  • contactgegevens verstrekt tijdens kennismakingsgesprekken, events, cursussen, seminars etc. zoals gegevens vermeld op visitekaartjes.

Persoonsgegevens verkregen via of gegenereerd door onze website, elektronische nieuwsberichten, e-mails of daaraan gerelateerde technologieën:

  • IP-nummer
  • uw surfgedrag op de website, zoals gegevens over het eerste bezoek, vorige bezoek en huidige bezoek, de bekeken pagina’ s en de wijze waarop door de website wordt genavigeerd;
  • of u een nieuwsbericht of e-mail opent en op welke onderdelen daarvan u klikt.

Persoonsgegevens verkregen uit andere bronnen:

  • persoonsgegevens beschikbaar op openbare zakelijke social media platforms zoals Facebook en LinkedIn;
  • persoonsgegevens verkregen uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en uit het Kadaster;
  • persoonsgegevens beschikbaar op openbare zakelijke websites.

Onze website bevat hyperlinks naar websites van andere partijen en social media buttons. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van die websites of de diensten van betreffende social media platforms. Evenmin zijn wij verantwoordelijk voor het privacybeleid en het gebruik van cookies op die websites en social media platforms.

Hoelang bewaart Van Oord persoonsgegevens?

Uw persoonsgegevens worden zorgvuldig bewaard en niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor ze zijn verkregen. Tenzij van Oordmakelaardij verplicht is om op grond van wetgeving uw gegevens langer te bewaren, hanteert van Oordmakelaardij de wettelijke bewaartermijnen.

Waar worden uw persoonsgegevens opgeslagen?

Uw gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers van een derde partij. Wij kunnen voor het verwerken van uw persoonsgegevens dienstverleners (“verwerkers”) inschakelen die uitsluitend in onze opdracht persoonsgegevens verwerken. Wij sluiten met deze verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) daaraan stelt. Wij werken bijvoorbeeld met dienstverleners die software bieden en/of hostingdiensten leveren. Verder zijn er ICT-dienstverleners die ons ondersteuning bieden bij het veilig en stabiel houden van onze systemen. Ook gebruiken wij diensten van derden voor het verzenden van nieuwsbrieven en commerciële e- mails. Dit zijn voorbeelden van partijen die zijn aan te merken als verwerker als bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Verwerkers in het kader van dit artikel zijn bijvoorbeeld Mailchimp, Google Gmail, Google Analytics, Google Calendar.

Op welke wijze wordt uw persoonlijke informatie beschermd?

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregen getroffen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo is onze website afdoende beschermd (o.a. https).

Kan dit privacybeleid worden gewijzigd?

Dit privacybeleid kan worden gewijzigd. Ontwikkelingen gaan snel en daardoor kan er soms ook iets veranderen in de persoonsgegevens die we van u vragen en de wijze waarop we uw persoonsgegevens gebruiken. Deze wijzigingen worden bekend gemaakt op onze website en daarbij wordt de laatstgenoemde wijzigingsdatum vermeld. Wij adviseren u daarom regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

Waar kunt u terecht met een klacht?

Heeft u een klacht over het gebruik van uw persoonsgegevens dan kunt u contact met ons opnemen. Wij streven naar het vinden van een gezamenlijke oplossing. Komen wij er samen toch niet uit, dan kunt u uw klacht indienen bij de overheidsrechter of bij de Autoriteit Persoonsgegevens.