Van Oord Makelaardij

Samen jouw huis verkopen?

Huis kopen IJsselstein

Hoera, je wilt een huis kopen in IJsselstein. De gezellige stad heeft verschillende mooie huizen te koop staan. Waar moet je op letten bij het bezichtigen of kopen van een huis in het pittoreske IJsselstein? We geven je een paar tips!

dromen
waarmaken
Een huis kopen in IJsselstein

De afgelopen jaren is het alleen maar lastiger geworden om een huis te kopen. Niet alleen in IJsselstein, maar in heel Nederland. Er wordt vaak overboden en de gemiddelde huizenprijs is flink gestegen de afgelopen jaren. Ook zijn de regels voor het verkrijgen van een hypotheek veranderd. Zo kun je bijvoorbeeld de kosten koper niet meer meefinancieren en moet je meer eigen geld inbrengen.

Tips bij het kopen van een huis

Schakel een aankoopmakelaar in

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Doordat een aankoopmakelaar goed op de hoogte is van de huizen die op dat moment te koop staan zit je dichter bij het vuur. Dat helpt vooral in regio’s waar huizen snel verkocht worden, zoals IJsselstein.

Je kunt de aankoopmakelaar inschakelen aan het begin van je zoektocht, maar je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte zelf te doen. Je aankoopmakelaar kan bijvoorbeeld naar huizen zoeken, of enkel de onderhandelingen uit handen nemen.

Zorg voor genoeg eigen geld

Bij het kopen van een huis breng je eigen geld in. In totaal heb je zo’n 4-6% van de koopsom nodig. Extra eigen geld inbrengen betekent dat je de hypotheek kunt verlagen en maandelijks dus minder hoeft te betalen.

Koop niet boven je mogelijkheden

Vol verwachting begin je de zoektocht naar een huis. Wanneer je dat ene huis tegenkomt dat net boven budget is maar wel precies is wat jij zoekt kan het verleidelijk zijn om toch een bod uit te brengen. Beter is het om niet boven je financiële mogelijkheden te kopen. Het is zelfs nog beter om niet helemaal aan de bovenkant van je mogelijkheden te kopen. Je wilt immers ook geld overhouden om een beetje te kunnen leven. Wanneer je het maximale wilt lenen heb je geen financiële ruimte meer om boodschappen te doen, of kan het lastig zijn om een buffer op te bouwen voor wanneer een van je huishoudelijke apparaten kapot gaat.

Voordelen huis kopen in IJsselstein
Reviews

10

10

Vragen?

Een huis kopen in IJsselstein? Bij van Oord Makelaardij staan we voor je klaar. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij zijn dagelijks (behalve op zondag) bereikbaar tot 21:00 uur. Je kunt ons bereiken via 030-6868280 of mail naar info@vanoordmakelaardij.nl

Volg ons op
Instagram voor
de laatste
updates!

Volg ons op Instagram voor de laatste updates!

David van Oord

REGISTER MAKELAAR EN TAXATEUR EN EIGENAAR
25 jaar ervaring

Nog elke dag geniet ik van het werk wat ik mag doen. Ik spreek mensen die een grote stap in hun leven zetten. Daarbij helpen blijft fascinerend. Het zijn zulke belangrijke beslissingen. En helemaal top dat ik dat in mijn eigen IJsselstein mag doen.”


Neem vrijblijvend contact op:

030.68.68.280

david@vanoordmakelaardij.nl

This will close in 0 seconds

Johan Leenheer

VASTGOEDADVISEUR EN EIGENAAR
20 jaar ervaring

We laten dromen uitkomen. Daarmee helpen we mensen echt verder. Daarom neem ik graag de tijd voor onze klanten. Ze zijn met dingen bezig die hun leven totaal kunnen veranderen. Ik wil zeker weten dat ze zich goed voelen bij hun keuze en bij onze aanpak. Sinds 2015 ben ik ook mediator. Een mooie aanvulling op mijn werk.”

Neem vrijblijvend contact op:

030.68.68.280

johan@vanoordmakelaardij.nl

This will close in 0 seconds

Shirley van Rijswijk

MEENHORST OFFICE MANAGER

Achter de schermen moet alles kloppen; dat is precies waar ik voor zorg. Van nature ben ik een echte planner en hou ik graag een helicopterview. Geloof me; dat is elke dag een uitdaging! Net die extra aandacht naar onze opdrachtgevers doet mij elke dag glimlachen, je bent welkom op ons mooie kantoor!


Neem vrijblijvend contact op:

030.68.68.280

shirley@vanoordmakelaardij.nl

This will close in 0 seconds