Van Oord Makelaardij

Wat kosten zonnepanelen in IJsselstein?

Zonnepanelen, je kunt er bijna niet meer omheen. Bij nieuwe huizen worden ze vaak voor oplevering al geplaatst, en ook op steeds meer oudere woningen zijn ze te vinden. Maar wat zijn de voordelen, wat kost het aanschaffen van zonnepanelen in IJsselstein en hoe zit het met terugleverkosten bij energieleveranciers? Dit en meer lichten we graag toe.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Om je huishouden te kunnen runnen heb je stroom nodig. Hoeveel stroom je verbruikt hangt af van de apparaten die je gebruikt. Kook je op een inductieplaat of rijd je een elektrische auto, dan is het verbruik hoger dan wanneer je dit niet doet. Het plaatsen van zonnepanelen kan dan een aantal voordelen bieden.

Lagere energiekosten

Doordat je stroom opwekt via je zonnepanelen hoef je minder gebruik te maken van de stroom die geleverd wordt door de energieleverancier. Dit zorgt voor lagere energiekosten, omdat je de eigen opgewekte stroom niet betaald.

Milieuvriendelijk

Energie opwekken via je zonnepanelen in IJsselstein is milieuvriendelijker dan het gebruiken van stroom via de energieleverancier. Bij het opwekken van zonnestroom komen namelijk geen milieuvervuilende stoffen of broeikasgassen vrij.

Geen schommelende energieprijzen

De energieprijzen hebben de afgelopen jaren flink geschommeld. Van laag naar schrikbarend hoog. Waar je de afgelopen jaren vaak over kon stappen gedurende je contractperiode wordt dit de komende jaren moeilijker en vooral duurder. Door gebruik te maken van je eigen opgewekte zonne-energie heb je geen last van deze schommelende prijzen.

Waardevermeerdering van je woning

Het plaatsen van zonnepanelen vermeerdert de waarde van je woning, omdat de woning op deze manier aantrekkelijker wordt voor kopers.

Kosten zonnepanelen IJsselstein

Kosten zonnepanelen

Wat zonnepanelen in IJsselstein precies kosten is afhankelijk van het type panelen, de installatiekosten, het aantal panelen en eventuele extra benodigde apparatuur zoals omvormers. Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt is afhankelijk van het stroomverbruik van de woning en de ruimte die je hebt voor de te plaatsen zonnepanelen. Daarnaast kun je de kosten van zonnepanelen onderverdelen in de volgende groepen:

  • Aanschafkosten;
  • Installatiekosten;
  • Onderhoudskosten.

Er zijn verschillende typen zonnepanelen, wij kunnen daarom ook geen precieze prijzen geven voor de aanschaf van zonnepanelen. Wel kunnen we zeggen dat de aanschafkosten gemiddeld tussen de €4.000 en €8.000 euro liggen, de installatiekosten gemiddeld tussen de €1.000 en €2.000 en de onderhoudskosten op ongeveer €100 tot €200 per jaar.

Subsidies voor zonnepanelen

Misschien wel de bekendste subsidie is de salderingsregeling. Hierbij mag je de zelf opgewekte stroom wegstrepen tegen het verbruik op een ander moment. Op dit moment zijn er helaas steeds meer energieleveranciers die wél kosten vragen voor het terugleveren van de energie. Gelukkig zijn er ook nog andere subsidies waar je aanspraak op kunt maken. Zo betaal je sinds 2023 geen btw op zonnepanelen en kun je ook subsidie aanvragen wanneer je geen eigen dak hebt om de zonnepanelen op te plaatsen.

Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de Energiebespaarlening. Hiermee kun je geld lenen tegen een lage rente om zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen te plaatsen.

Hoe lang voor je jouw investering terugverdient?

Wat de terugverdientijd is van jouw zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren zoals aanschaf- en installatiekosten maar ook de opbrengst, de hoogte van eventuele subsidie en welke tarieven er gelden voor teruglevering. Gemiddeld ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 10 jaar, waarbij de levensduur van de zonnepanelen gemiddeld 25 jaar is.

Heeft jouw woning al zonnepanelen?

Heeft jouw woning in IJsselstein al zonnepanelen en ben je van plan te gaan verhuizen? Onze makelaars komen je woning graag taxeren en bekijken daarbij welke onderdelen zorgen voor waardevermeerdering van jouw huis. Zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, maar ook een recent gerenoveerde badkamer of tuin kan verschil maken. Neem contact met ons op om een taxatie in te plannen, of wanneer je vragen hebt. Wij zijn dagelijks (behalve op zondag) bereikbaar. Je kunt ons bereiken via 030-6868280 of mail naar info@vanoordmakelaardij.nl.

 

Deel dit bericht:

David van Oord

REGISTER MAKELAAR EN TAXATEUR EN EIGENAAR
25 jaar ervaring

Nog elke dag geniet ik van het werk wat ik mag doen. Ik spreek mensen die een grote stap in hun leven zetten. Daarbij helpen blijft fascinerend. Het zijn zulke belangrijke beslissingen. En helemaal top dat ik dat in mijn eigen IJsselstein mag doen.”


Neem vrijblijvend contact op:

030.68.68.280

david@vanoordmakelaardij.nl

This will close in 0 seconds

Johan Leenheer

VASTGOEDADVISEUR EN EIGENAAR
20 jaar ervaring

We laten dromen uitkomen. Daarmee helpen we mensen echt verder. Daarom neem ik graag de tijd voor onze klanten. Ze zijn met dingen bezig die hun leven totaal kunnen veranderen. Ik wil zeker weten dat ze zich goed voelen bij hun keuze en bij onze aanpak. Sinds 2015 ben ik ook mediator. Een mooie aanvulling op mijn werk.”

Neem vrijblijvend contact op:

030.68.68.280

johan@vanoordmakelaardij.nl

This will close in 0 seconds

Shirley van Rijswijk

MEENHORST OFFICE MANAGER

Achter de schermen moet alles kloppen; dat is precies waar ik voor zorg. Van nature ben ik een echte planner en hou ik graag een helicopterview. Geloof me; dat is elke dag een uitdaging! Net die extra aandacht naar onze opdrachtgevers doet mij elke dag glimlachen, je bent welkom op ons mooie kantoor!


Neem vrijblijvend contact op:

030.68.68.280

shirley@vanoordmakelaardij.nl

This will close in 0 seconds