Schuttersgracht 22M, 3401 DD IJsselstein€ 575.000,– vrij op naam

Kenmerken

  • Soort appartementpenthouse
  • Oppervlakte109 m² woonopp.
  • Aantal kamers3 kamers (2 slaapkamers)
  • Bergruimte Schuur/berging, inpandig
Bekijk alle kenmerken
Overdracht
Status Verkocht onder voorbehoud
koopsom € 575.000,– vrij op naam
Dak
Soort dak zadeldak
Bouwvorm
Soort object Appartement
Soort appartement penthouse
Bouwjaar 2019
Bouwvorm bestaande bouw
Ligging in centrum
Indeling
Woonoppervlakte 109 m²
Inhoud 381 m³
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamers 2
Aantal woonlagen 1 woonlaag
Energie
Buitenruimte
Tuin geen tuin
Bergruimte
Schuur / Berging inpandig
Parkeergelegenheid
Garage parkeerplaats
Overig
Permanente bewoning ja
Onderhoud binnen uitstekend
Onderhoud buiten uitstekend
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte
Voorzieningen
mechanische ventilatie Ja
lift Ja

Schuttersgracht 22M,

3401 DD IJsselstein

€ 575.000,– vrij op naam

Interesse?
Bel ons: 030-6868280

Omschrijving

Hedendaags wonen in een historische binnenstad

Wonen in de binnenstad van IJsselstein heeft vele voordelen; u heeft vrijwel alle dagelijkse voorzieningen op loopafstand, leuke restaurants direct om de hoek, een prachtige woonomgeving en er is altijd wat te beleven. Maar toch is ongetwijfeld het leukst van alles de sfeer van het historische centrum. Uw auto parkeert u in een afgesloten parkeergarage bij het complex en met de lift gaat u naar uw woning. Het is ook rustig wonen; alle woningen voldoen aan de strenge normen van het bouwbesluit (2018) waarmee geluid van buiten de woning aan de binnenzijde nauwelijks hoorbaar is. Er is tot slot ook goed nagedacht over de buitenruimten van de woningen. In de meeste gevallen zijn die riant te noemen.

De vernieuwing van de Molenstraat bestaat uit 11 woningen op de verdiepingen en ca. 850 m2 commerciële ruimte op de begane grond. Op de begane grond bevindt zich ook de stallingsgarage voor de bewoners waar zich alle bergingen en zeven privé parkeerplaatsen bevinden. Voor vier woningen zijn er op korte afstand inpandige parkeerplaatsen gerealiseerd in de eerste fase van de bouw aan de Schuttersgracht. Deze parkeerplaatsen liggen inpandig op de eerste verdieping en bereikt men via de hellingbaan aan de Koningshof. Met de lift of trap kunt u via de hoofdentree van dit complex weer terug naar de begane grond.

Sfeer en hoogte…
Soms kom je in een woning die van zichzelf al karakter heeft..., hoe minder meubels hoe beter! Vaak gaat het dan om historische panden op binnenstedelijke locaties waar de traditionele spantconstructies nog zichtbaar zijn. Maar ja, enerzijds zijn dit soort woningen vrijwel onvindbaar en anderzijds gaat het dan vaak om zeer dure objecten die van vloer tot plafond moeten worden gemoderniseerd en waar dan ook de vloeren nog van hout zijn met alle akoestische gevolgen van dien. In dit project hebben geprobeerd voor alle penthouses het beste van twee werelden te combineren. Moderne appartementen met alle hedendaagse gemakken, maar wel met de sfeer en allure van vroeger tijden. De zichtbare spantconstructies worden uitgevoerd in geschuurd onbehandeld Europees eiken (geen vuren dus), waardoor zelfs zonder inrichtingselementen de sfeer al aanwezig is. De hoogte in de woningen zorgt voor een unieke beleving en door de vloerverwarming is de indelingsvrijheid maximaal. Afhankelijk van de voortgang van de bouw overlegt u met de aannemer over uw persoonlijke wensen waardoor ook zaken als de plek en het type keuken nog op uw individuele wensen kunnen worden afgestemd. Kortom, unieke appartementen op een even unieke locatie. Dit soort woningen komt slechts sporadisch op de markt!

Penthouse 3 (appartement nr. 7)
Rechtstreeks vanuit de lifthal bereikt u de voordeur van dit appartement. Door de efficiente indeling is er sprake van zeer veel leefruimte in verhouding tot het woonoppervlak van ca. 110 m2. Een woonkamer met open keuken van 49 m2 en een hoofdslaapkamer van bijna 19 m2. Daarnaast wordt ook in deze woning de sfeer in zowel de woonkamer als
de hoofdslaapkamer bepaald door de hoogte (5,1 meter !!) en de aanwezige spanten (bekijk voor het beeld de impressie op p. 57). Vanuit de woonkamer en vanaf het schitterende privé terras ( 13,8 m2) heeft u een mooi zicht
op de molen de Windotter en voor uw gasten is er een tweede slaapkamer met eigen badkamer direct achter de keuken ingepast. In de hal van de woning bevinden zich een aparte ruimte voor uw wasmachine en wasdroger en een separate berging waar ook uw warmtepomp is geplaatst. Uw auto en fietsen parkeert u op de begane grond van het complex. Dit is een type appartement dat men normaal gesproken niet meer in nieuwbouwprojecten tegenkomt, zeker niet op een dergelijke binnenstedelijke locatie met alle denkbare voorzieningen binnen handbereik. Zoekt u al langer naar een meer eigenzinnig appartement voorzien van alle hedendaagse gemakken, dan is dit wellicht de juiste keuze.

Lees de volledige omschrijving

Over IJsselstein

In het midden van het land, net onder Utrecht, omarmd door twee rivieren, de Lek en de Hollandse IJssel, ligt de aantrekkelijke woon- en werkgemeente IJsselstein. IJsselstein heeft een karakteristiek centrum dat sinds de middeleeuwen niet noemenswaardig is veranderd en waarvan de historie terug gaat tot 1511. De binnenstad is zeer rustiek en autovrij.

U kunt hier heerlijk winkelen en er zijn vele horeca gelegenheden te vinden. De omgeving van IJsselstein kenmerkt zich door een landelijk, rustiek karakter met water, weilanden, akkers en kronkelige wegen. IJsselstein heeft een sneltramverbinding met Utrecht CS. Ook de busverbindingen met tal van plaatsen in de omgeving zijn uitstekend.

Al met al een prachtige woon- en werkomgeving centraal gelegen in Nederland!

Deze woning bezichtigen