Schuttersgracht 22G, 3401 DD IJsselstein€ 595.000,– vrij op naam

Kenmerken

  • Soort appartementpenthouse
  • Oppervlakte127 m² woonopp.
  • Aantal kamers3 kamers (2 slaapkamers)
  • Bergruimte Schuur/berging, inpandig
Bekijk alle kenmerken
Overdracht
Status Verkocht
koopsom € 595.000,– vrij op naam
Dak
Soort dak zadeldak
Bouwvorm
Soort object Appartement
Soort appartement penthouse
Bouwjaar 2019
Bouwvorm bestaande bouw
Ligging in centrum
Indeling
Woonoppervlakte 127 m²
Inhoud 444 m³
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamers 2
Aantal woonlagen 1 woonlaag
Energie
Buitenruimte
Tuin geen tuin
Bergruimte
Schuur / Berging inpandig
Parkeergelegenheid
Garage parkeerplaats
Overig
Permanente bewoning ja
Onderhoud binnen uitstekend
Onderhoud buiten uitstekend
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte
Voorzieningen
mechanische ventilatie Ja
tv kabel Ja
lift Ja

Schuttersgracht 22G,

3401 DD IJsselstein

€ 595.000,– vrij op naam

Interesse?
Bel ons: 030-6868280

Omschrijving

Schuttersgracht 22 G, 3401 DD IJSSELSTEIN

Hedendaags wonen in een historische binnenstad
Wonen in de binnenstad van IJsselstein heeft vele voordelen; u heeft vrijwel alle dagelijkse voorzieningen op loopafstand, leuke restaurants direct om de hoek, een prachtige woonomgeving en er is altijd wat te beleven. Maar toch is ongetwijfeld het leukst van alles de sfeer van het historische centrum. Uw auto parkeert u in een afgesloten parkeergarage bij het complex en met de lift gaat u naar uw woning. Het is ook rustig wonen; alle woningen voldoen aan de strenge normen van het bouwbesluit (2018) waarmee geluid van buiten de woning aan de binnenzijde nauwelijks hoorbaar is. Er is tot slot ook goed nagedacht over de buitenruimten van de woningen. In de meeste gevallen zijn die riant te noemen.

De vernieuwing van de Molenstraat bestaat uit 11 woningen op de verdiepingen en ca. 850 m2 commerciële ruimte op de begane grond. Op de begane grond bevindt zich ook de stallingsgarage voor de bewoners waar zich alle bergingen en zeven privé parkeerplaatsen bevinden. Voor vier woningen zijn er op korte afstand inpandige parkeerplaatsen gerealiseerd in de eerste fase van de bouw aan de Schuttersgracht. Deze parkeerplaatsen liggen inpandig op de eerste verdieping en bereikt men via de hellingbaan aan de Koningshof. Met de lift of trap kunt u via de hoofdentree van dit complex weer terug naar de begane grond.

Sfeer en hoogte…
Soms kom je in een woning die van zichzelf al karakter heeft..., hoe minder meubels hoe beter! Vaak gaat het dan om historische panden op binnenstedelijke locaties waar de traditionele spantconstructies nog zichtbaar zijn. Maar ja, enerzijds zijn dit soort woningen vrijwel onvindbaar en anderzijds gaat het dan vaak om zeer dure objecten die van vloer tot plafond moeten worden gemoderniseerd en waar dan ook de vloeren nog van hout zijn met alle akoestische gevolgen van dien. In dit project hebben geprobeerd voor alle penthouses het beste van twee werelden te combineren. Moderne appartementen met alle hedendaagse gemakken, maar wel met de sfeer en allure van vroeger tijden. De zichtbare spantconstructies worden uitgevoerd in geschuurd onbehandeld Europees eiken (geen vuren dus), waardoor zelfs zonder inrichtingselementen de sfeer al aanwezig is. De hoogte in de woningen zorgt voor een unieke beleving en door de vloerverwarming is de indelingsvrijheid maximaal. Afhankelijk van de voortgang van de bouw overlegt u met de aannemer over uw persoonlijke wensen waardoor ook zaken als de plek en het type keuken nog op uw individuele wensen kunnen worden afgestemd. Kortom, unieke appartementen op een even unieke locatie. Dit soort woningen komt slechts sporadisch op de markt!

Penthouse 1 (appartement nr. 3)
Via de centrale daktuin op de eerste verdieping komt men bij de voordeur van dit penthouse van 127 m2 woonoppervlak. Via de hal kunt u met de trap naar de 2e verdieping waar zich de leefruimte bevindt. Tijdens het ontwerp is er door de architect rekening gehouden met de mogelijkheid om hier ook een lift te kunnen plaatsen. Deze komt naast de trap op de 1e verdieping en komt boven (op de plek van de 2e slaapkamer) uit in de hal. Vraag de aannemer naar de mogelijkheden en de kosten als u deze optie wilt overwegen. De lift kan natuurlijk ook altijd op een later moment worden geplaatst. Constructief zijn de noodzakelijke voorbereidingen daartoe in ieder geval nu reeds meegenomen. Net als de andere 3 penthouses valt de woning op door het gebruik van traditionele spanten in het ontwerp. Deze bepalen in hoge mate de sfeer in de woning. Zowel in de woon- als de slaapkamer komen de spanten van onbehandeld geschuurd Europees eikenhout fraai in het zicht. De nok bevindt zich in beide vertrekken op 4,35 meter! De lichte woonkamer met open keuken heeft een oppervlakte van zo’n 52 m2 en een zuidligging, gericht op de Molenstraat. Aan deze zonnige zijde bevindt zich ook het terras van zo’n 9 m2. De beide slaapkamers van de woning bevinden zich aan de noordzijde met een oppervlakte van respectievelijk 19,5 en 12,5 m2. De badkamer met inloopdouche is vanuit beide vertrekken te bereiken. Het plafond in de 2e slaapkamer bevindt zich op een hoogte van 2,60 meter. Voor uw wasmachine,
wasdroger en warmtepomp bevindt zich de bergruimte centraal in de woning, te bereiken vanuit de brede gang (1,20 meter). Net als alle andere woningen is dit penthouse voorzien van vloerverwarming in alle vertrekken die wordt verwarmd door de aanwezige warmtepomp. Tegen een meerprijs kan de verwarming tevens worden gebruikt om de woning te koelen op warme dagen. Vraag de aannemer naar de mogelijkheden.

Lees de volledige omschrijving

Over IJsselstein

In het midden van het land, net onder Utrecht, omarmd door twee rivieren, de Lek en de Hollandse IJssel, ligt de aantrekkelijke woon- en werkgemeente IJsselstein. IJsselstein heeft een karakteristiek centrum dat sinds de middeleeuwen niet noemenswaardig is veranderd en waarvan de historie terug gaat tot 1511. De binnenstad is zeer rustiek en autovrij.

U kunt hier heerlijk winkelen en er zijn vele horeca gelegenheden te vinden. De omgeving van IJsselstein kenmerkt zich door een landelijk, rustiek karakter met water, weilanden, akkers en kronkelige wegen. IJsselstein heeft een sneltramverbinding met Utrecht CS. Ook de busverbindingen met tal van plaatsen in de omgeving zijn uitstekend.

Al met al een prachtige woon- en werkomgeving centraal gelegen in Nederland!

Deze woning bezichtigen