Schuttersgracht 22C, 3401 DD IJsselstein€ 515.000,– vrij op naam

Kenmerken

  • Soort appartementbovenwoning
  • Oppervlakte118 m² woonopp.
  • Aantal kamers4 kamers (3 slaapkamers)
  • Bergruimte Schuur/berging, inpandig
Bekijk alle kenmerken
Overdracht
Status Verkocht
koopsom € 515.000,– vrij op naam
Dak
Soort dak zadeldak
Bouwvorm
Soort object Appartement
Soort appartement bovenwoning
Bouwjaar 2019
Bouwvorm nieuwbouw
Indeling
Woonoppervlakte 118 m²
Inhoud 300 m³
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamers 3
Aantal woonlagen 2 woonlagen
Energie
Buitenruimte
Tuin zonneterras
Bergruimte
Schuur / Berging inpandig
Parkeergelegenheid
Garage parkeerkelder
Overig
Permanente bewoning ja
Onderhoud binnen uitstekend
Onderhoud buiten uitstekend
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte
Voorzieningen
mechanische ventilatie Ja
lift Ja

Schuttersgracht 22C,

3401 DD IJsselstein

€ 515.000,– vrij op naam

Interesse?
Bel ons: 030-6868280

Omschrijving

Schuttersgracht 22 C, 3401 DD IJSSELSTEIN

Hedendaags wonen in een historische binnenstad
Wonen in de binnenstad van IJsselstein heeft vele voordelen; u heeft vrijwel alle dagelijkse voorzieningen op loopafstand, leuke restaurants direct om de hoek, een prachtige woonomgeving en er is altijd wat te beleven. Maar toch is ongetwijfeld het leukst van alles de sfeer van het historische centrum. Uw auto parkeert u in een afgesloten parkeergarage bij het complex en met de lift gaat u naar uw woning. Het is ook rustig wonen; alle woningen voldoen aan de strenge normen van het bouwbesluit (2018) waarmee geluid van buiten de woning aan de binnenzijde nauwelijks hoorbaar is. Er is tot slot ook goed nagedacht over de buitenruimten van de woningen. In de meeste gevallen zijn die riant te noemen.

De vernieuwing van de Molenstraat bestaat uit 11 woningen op de verdiepingen en ca. 850 m2 commerciële ruimte op de begane grond. Op de begane grond bevindt zich ook de stallingsgarage voor de bewoners waar zich alle bergingen en zeven privé parkeerplaatsen bevinden. Voor vier woningen zijn er op korte afstand inpandige parkeerplaatsen gerealiseerd in de eerste fase van de bouw aan de Schuttersgracht. Deze parkeerplaatsen liggen inpandig op de eerste verdieping en bereikt men via de hellingbaan aan de Koningshof. Met de lift of trap kunt u via de hoofdentree van dit complex weer terug naar de begane grond.

Boven de winkels bevinden zich op de 1e verdieping drie zeer sfeervolle “stads-woningen”. Het zijn woningen met een woonkamer en keuken beneden en de slaapkamers op verdieping. Uniek voor het historische hart zijn de grote en sfeervolle buitenruimten van ca. 30 m2! De woningen zijn bereikbaar vanuit het trappenhuis (of met de lift) in het gebouw en via de sfeervolle daktuin.

Modern wonen op een historische locatie
De drie stadswoningen in het project hebben eigenlijk een vergelijkbare opzet en indeling. De woonkamers zijn ruim van opzet en erg licht door de ramen aan diverse zijden. De buitenruimten zijn in vergelijking met traditionele binnenstadswoningen heerlijk ruim én privé! Net als alle andere woningen in het project zijn de kamers voorzien van zg. “zwevende dekvloeren” waarin de vloerverwarming is opgenomen. Een eerste voordeel is dat er nergens radiatoren het uitzicht of de indelingsvrijheid beperken, maar daarnaast is hierdoor ook de toepassing van een harde vloerafwerking mogelijk zonder dat er overlast naar de buren ontstaat. Volgt u wel de aanwijzingen van de aannemer op welke wijze de harde vloerafwerking moet worden aangebracht.

Stadswoning (appartement nr. 10)
Deze woning bereikt u via de daktuin. Het netto woonoppervlak is 118m2. Via de brede entreegang (1,55 meter) bereikt men vanuit de hal de woonkamer (55m2!). De deur van de gang naar de woonkamer is voorzien van 3 grote glasopeningen zodat er ook daglicht in de hal komt. Gelijk rechts om de hoek is de ruime keuken die ook de mogelijkheid zou bieden een kook-eiland op te nemen. Bespreek de mogelijkheden hiertoe met de kopersbegeleider van de aannemer. Net als stadswoning 3 heeft de woning een prachtig privé terras met een gunstige zon ligging van bijna 30m2 . Een heerlijke buitenruimte midden in het historische centrum van IJsselstein. De beplanting
rondom het terras is bij oplevering reeds aanwezig. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 kamers, een badkamer met toilet en een technische ruimte voor de wasmachine, wasdroger en warmtepomp. Men kan er ook voor kiezen om 1 van de kamers te gebruiken als kastenkamer (zie de indeling van stadswoning nr. 3). Net als in stadswoning 1 hebben de slaapkamers en de hal een flinke hoogte die oploopt tot ruim 4,30 meter. De stadswoningen 2 & 3 hebben geen spanten (de wanden zijn dragend uitgevoerd), maar de sfeer ontstaat alleen al door de aanwezige hoogte. Doordat in de hele woning vloerverwarming is aangebracht heeft u een maximale indelingsvrijheid.
Nergens staan radiatoren hinderlijk in de weg of voor de ramen. De verwarming geschiedt met de warmtepomp waarmee u in principe ook op warme dagen uw woning zou kunnen koelen (optioneel). Overlegt u met de aannemer welke mogelijkheden er zijn.

Lees de volledige omschrijving

Over IJsselstein

In het midden van het land, net onder Utrecht, omarmd door twee rivieren, de Lek en de Hollandse IJssel, ligt de aantrekkelijke woon- en werkgemeente IJsselstein. IJsselstein heeft een karakteristiek centrum dat sinds de middeleeuwen niet noemenswaardig is veranderd en waarvan de historie terug gaat tot 1511. De binnenstad is zeer rustiek en autovrij.

U kunt hier heerlijk winkelen en er zijn vele horeca gelegenheden te vinden. De omgeving van IJsselstein kenmerkt zich door een landelijk, rustiek karakter met water, weilanden, akkers en kronkelige wegen. IJsselstein heeft een sneltramverbinding met Utrecht CS. Ook de busverbindingen met tal van plaatsen in de omgeving zijn uitstekend.

Al met al een prachtige woon- en werkomgeving centraal gelegen in Nederland!

Deze woning bezichtigen