Schuttersgracht 22A, 3401 DD IJsselstein€ 495.000,– vrij op naam

Kenmerken

  • Soort appartementportiekflat
  • Oppervlakte109 m² woonopp.
  • Aantal kamers3 kamers (2 slaapkamers)
  • Bergruimte Schuur/berging, inpandig
Bekijk alle kenmerken
Overdracht
Status Onder optie
koopsom € 495.000,– vrij op naam
Dak
Soort dak plat dak
Bouwvorm
Soort object Appartement
Soort appartement portiekflat
Bouwjaar 2019
Bouwvorm nieuwbouw
Ligging in centrum
Indeling
Woonoppervlakte 109 m²
Inhoud 327 m³
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamers 2
Aantal woonlagen 1 woonlaag
Energie
Buitenruimte
Tuin geen tuin
Bergruimte
Schuur / Berging inpandig
Parkeergelegenheid
Garage geen garage
Overig
Permanente bewoning ja
Onderhoud binnen uitstekend
Onderhoud buiten uitstekend
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte
Voorzieningen
mechanische ventilatie Ja
lift Ja

Schuttersgracht 22A,

3401 DD IJsselstein

€ 495.000,– vrij op naam

Interesse?
Bel ons: 030-6868280

Omschrijving

Schuttersgracht 22 A 3401 DD IJSSELSTEIN

Hedendaags wonen in een historische binnenstad
Wonen in de binnenstad van IJsselstein heeft vele voordelen; u heeft vrijwel alle dagelijkse voorzieningen op loopafstand, leuke restaurants direct om de hoek, een prachtige woonomgeving en er is altijd wat te beleven. Maar toch is ongetwijfeld het leukst van alles de sfeer van het historische centrum. Uw auto parkeert u in een afgesloten parkeergarage bij het complex en met de lift gaat u naar uw woning. Het is ook rustig wonen; alle woningen voldoen aan de strenge normen van het bouwbesluit (2018) waarmee geluid van buiten de woning aan de binnenzijde nauwelijks hoorbaar is. Er is tot slot ook goed nagedacht over de buitenruimten van de woningen. In de meeste gevallen zijn die riant te noemen.

De vernieuwing van de Molenstraat bestaat uit 11 woningen op de verdiepingen en ca. 850 m2 commerciële ruimte op de begane grond. Op de begane grond bevindt zich ook de stallingsgarage voor de bewoners waar zich alle bergingen en zeven privé parkeerplaatsen bevinden. Voor vier woningen zijn er op korte afstand inpandige parkeerplaatsen gerealiseerd in de eerste fase van de bouw aan de Schuttersgracht. Deze parkeerplaatsen liggen inpandig op de eerste verdieping en bereikt men via de hellingbaan aan de Koningshof. Met de lift of trap kunt u via de hoofdentree van dit complex weer terug naar de begane grond.

Een daktuin op de eerste verdieping
Zodra u met de lift of de trap vanuit de hoofdentree naar boven bent gegaan, komt u op “het dak van de winkels”. Veelal worden dat bedekt met bitumen en grind en voorzien van hekwerken. Deze keuze maken wij als Artica nooit. Als er een dakvlak is dat raakt aan de leefruimte van bewoners (een verblijfsgebied), proberen we dit ook als zodanig in
te richten. In het geval van de Molenstraat heeft de architect een ontwerp gemaakt voor een daktuin. Op plekken waar dat in verband met het gewicht constructief mogelijk is (boven kolommen) worden bomen in cortenstalen bakken geplaatst. De afscheidingen tussen de prive terrassen en het gezamenlijke deel wordt eveneens voorzien van bakken, gevuld met wintergroene beplanting. De privé terrassen zijn voorzien van grote betontegels op stabiele tegeldragers en het gezamenlijke centrale deel wordt uitgevoerd in split (vastgelegd in kunststof honingraad rasters zodat het goed beloopbaar is). Op deze wijze ontstaat er een sfeervol binnengebied dat nog extra allure krijgt door het zicht op de historische panden van het centrum. Zo heeft men van hieruit zicht op de prachtige molen de Windotter, maar vooral op de Sint Nicolaas Basiliek. Bij de oplevering van uw woning is het dakterras gereed en zijn de groenvoorzieningen aangebracht. De woningen met een terrashaag op de 1e verdieping hebben allemaal een buitenkraan voor het onderhoud van het groen. Daarna regelt men als Vereniging van Eigenaren in gezamenlijkheid het onderhoud en/of eventuele aanvullingen of aanpassingen.

Stadsappartement nr. 4 (appartement nr. 6)
Ook dit appartement op de eerste verdieping bereikt men rechtstreeks vanuit de lifthal. Via de hal komt u in een woonkamer met open keuk en van bijna 55 m2. De stijl van de keuken bepaalt u zelf. Als bijdrage in de kosten voor de aanschaf van een keuken is een keukencheque beschikbaar. De hoogte van de cheque vindt u op de prijslijst. Vanuit het raam in de keuken heeft u een leuk zicht op de binnentuin en komt er ook aan deze zijde licht de kamer in. Naast de keuken bevindt zich een handige berging/bijkeuken van ruim 6 m2 waar zich de warmtepomp en de aansluitingen voor wasmachine en droger bevinden. De woning heeft twee ruime slaapkamers (17 en 12 m2) met daartussen een badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel en toilet. Alle sanitair is van Villeroy & Boch en de doucheruimte is afgescheiden door een glazen douchewand. De badkamer is betegeld van vloer tot plafond en het type tegelwerk bepaalt u zelf. Er is voor de aanschaf van de tegels een stelpost beschikbaar (zie hiervoor de technische omschrijving). Net als alle andere woningen is in de badkamer ook reeds voorzien in een elektrische handdoekradiator, wel zo handig. De buitenruimte van de woning is een loggia van circa 10 m2 gelegen aan de Koningshof.

Lees de volledige omschrijving

Over IJsselstein

In het midden van het land, net onder Utrecht, omarmd door twee rivieren, de Lek en de Hollandse IJssel, ligt de aantrekkelijke woon- en werkgemeente IJsselstein. IJsselstein heeft een karakteristiek centrum dat sinds de middeleeuwen niet noemenswaardig is veranderd en waarvan de historie terug gaat tot 1511. De binnenstad is zeer rustiek en autovrij.

U kunt hier heerlijk winkelen en er zijn vele horeca gelegenheden te vinden. De omgeving van IJsselstein kenmerkt zich door een landelijk, rustiek karakter met water, weilanden, akkers en kronkelige wegen. IJsselstein heeft een sneltramverbinding met Utrecht CS. Ook de busverbindingen met tal van plaatsen in de omgeving zijn uitstekend.

Al met al een prachtige woon- en werkomgeving centraal gelegen in Nederland!

Deze woning bezichtigen