Koningshof 4, 3401 DW IJsselstein€ 750.000,– k.k.

Kenmerken

  • Soort appartementbovenwoning
  • Oppervlakte141 m² woonopp.
  • Aantal kamers3 kamers (2 slaapkamers)
  • Bergruimte Schuur/berging, inpandig
Bekijk alle kenmerken
Overdracht
Status Verkocht
vraagprijs € 750.000,– k.k.
Dak
Soort dak zadeldak
Bouwvorm
Soort object Appartement
Soort appartement bovenwoning
Bouwjaar 1650
Bouwvorm bestaande bouw
Ligging in centrum
Indeling
Woonoppervlakte 141 m²
Inhoud 477 m³
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamers 2
Aantal woonlagen 3 woonlagen
Energie
Warmwater c.v.-ketel
Buitenruimte
Tuin zonneterras
Bergruimte
Schuur / Berging inpandig
Parkeergelegenheid
Garage geen garage
Overig
Permanente bewoning ja
Bijzonderheden monumentaal pand, beschermd stads- of dorpsgezicht
Onderhoud binnen uitstekend
Onderhoud buiten uitstekend
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte
Voorzieningen
mechanische ventilatie Ja
tv kabel Ja

Koningshof 4,

3401 DW IJsselstein

€ 750.000,– k.k.

Brochure downloaden

Interesse?
Bel ons: 030-6868280

Omschrijving

Verbouwd monumentaal pand in hartje IJsselstein

Koningshof 4, 3401 DW IJSSELSTEIN

Algemeen
Heel soms komen er in het centrum van IJsselstein pareltjes te koop. Dit is er zo een! Met een woonkamer van ruim ca.80m2 zouden we het eigenlijk over een parel moeten hebben… Kortom; bent u of ben jij op zoek naar een woning waar je voor de sfeer eigenlijk geen meubels hoeft te plaatsen? Een woning waar het al heerlijk voelt als je er alleen een stoel neerzet en rustig gaat zitten?!

Aan de Benschopperstraat 8 in het hart van het historische centrum van IJsselstein staat dit type pand met karakter. Het pand stamt uit 1650 en is een rijks- en gemeentelijk monument die waanzinnig gerenoveerd is door Artica Vastgoedontwikkeling en de van Schijndel bouwgroep uit Geffen. De echte IJsselsteiners kennen dit pand vooral als “de oude Meelmuis” als verwijzing naar de Grutterswinkel die hier ooit gevestigd was. Er is anderhalf jaar gewerkt om het bijzondere karakter van de woning weer te herstellen met de luxe van de huidige tijd! Wij kunnen oprecht zeggen; dat is met vlag en wimpel geslaagd.

De renovatie is op een dusdanig hoog niveau door vakmensen uitgevoerd dat elk cruciaal onderdeel voor de sfeer is behouden. Je moet het zien om het te voelen, zo mooi is het geworden! Wat ook bijzonder is; u koopt een ca. 370 jaar oud monument waar er door de verkoper garanties worden gegeven op de gloednieuwe elektrische installatie, de verwarming, de nieuwe eikenhouten vloer, etc. etc. Een monument met garanties? Ja, dit is met recht bijzonder te noemen. Het zegt vooral iets over de kwaliteit van de grondige renovatie.

Doelgroep
We zijn graag op voorhand helder. Bij de renovatie van de woning zijn strikte keuzes gemaakt. Keuzes waarbij de sfeer voorop is gesteld boven (bijvoorbeeld) het aantal slaapkamers. Zo is er bewust voor gekozen om op de eerste verdieping één grote ruimte te maken met een vloeroppervlakte van ruim 100 vierkante meter. Een kleine ruimte is ingericht voor een bergruimte en toilet, maar deze zijn prachtig in de plattegrond verwerkt en verstoren het beeld niet.
Natuurlijk had men er ook voor kunnen kiezen op deze verdieping een extra slaapkamer in te passen, of zelfs twee, maar dat zou hét meest mooiste van dit monument ontkrachten; de unieke spantstructuur. Ook de keuze voor een open keuken met kookeiland draagt hieraan bij.

Op de 2e verdieping zijn vanuit dezelfde filosofie twee slaapkamers gerealiseerd. Een fraaie hoofdslaapkamer met ruimte voor een inloopkasten aan de terraszijde en een sfeervolle “opkamer” aan de voorzijde. In beide kamers kan er een 2 persoonsb ed worden geplaatst. Tussen de kamers is een badkamer ontworpen die “casco” wordt opgeleverd. Let wel, alles wat er moet zitten qua aansluitingen is aanwezig, maar de inrichting en materialen bepalen de toekomstige eigenaar(s).

Met de keuzes tijdens de bouw is er dus duidelijk ontworpen voor een bepaalde doelgroep. Laten we zeggen dat er is ontworpen met in het achterhoofd een 2 persoons huishouden (jong of ouder) of een stel met één kind. Het ontwerp is vooral afgestemd op mensen die van veel leefruimte houden en een echte balans zoeken tussen de meubels en vertrekken…. Laten we zeggen; de echte fijnproevers!

Zelf nog wel wat doen en te kiezen
Is alles af in deze woning? Ja, natuurlijk zijn alle verblijfsruimten strak en zelfs geschilderd afgewerkt. U kunt er bij wijze van spreken morgen in. De living is zelfs voorzien van een prachtige eiken houten vloer (geplaatst door JS vloeren uit IJsselstein, met garantie). Er zijn echter ook zaken die zo veel te maken hebben met de persoonlijke voorkeuren van de toekomstige bewoners, dat deze niet op voorhand zijn bepaald door de architect;

Op de begane grond is een bergruimte voor de stalling van fietsen, de wasmachine en -droger en opslag van allerlei huiselijke zaken. De wanden in deze ruimten zijn niet nader afgewerkt. De ene persoon wenst hier tegels, de ander wil veel schappen en bergruimte en een derde persoon vindt het prima als het alleen gewoon wordt geschilderd. Om alle keuzes open te laten zijn de wanden in deze berging wel vlak gemaakt, maar niet nader afgewerkt;

Op de eerste verdieping is er een ruime plek voor de keuken gecreëerd met een grote hoeveelheid stroomgroepen en rekening houdend met de komst van een kookeiland. Elke verdere invulling is voor de toekomstige eigenaar;

Ten aanzien van de ruimte voor het toilet en opslag ruimte vlakbij de keuken geldt dit eveneens. Ook hier zullen de persoonlijke voorkeuren de doorslag geven voor de indeling en de materialen. De een wenst hier een toilet met een urinoir dat ruim is opgezet en de ander heeft juist liever extra opslagruimte voor de keuken. Het is aan u!

Ook op het terras is een keuze gemaakt. U treft daar cortenstalen bakken waarin (laag) groen is geplaatst. Wij kunnen ons voorstellen dat de toekomstige eigenaren meer privacy willen creëren en het terras willen afschermen. Zoals u ter plekke bij de diverse buren zult zien kan dat op veel manieren. De een kiest voor bamboe, de ander voor staal met klimop begroeiing en nog een ander kiest voor een meer open opzet met lage beplanting. Wij hebben ook hier de keuze niet voor u gemaakt. De bakken die zijn geplaatst zijn geschikt voor vrijwel elke afscheiding;

Als laatste is er ook op de verdieping een ruimte die niet nader is afgewerkt; de badkamer. Ook hier zijn reeds alle benodigde leidingen en afvoeren aanwezig en aangesloten. Juist bij badkamers is het verschil in voorkeuren zo groot dat bijna elke vooraf gemaakte keuze hier een verkeerde zal blijken. Ook hier kunt u met de eigen keuzes de droombadkamer realiseren.

Zelf zien om een beeld te vormen
Op de bijgevoegde foto’s krijgt u een eerste beeld van hoe de renovatie is uitgepakt. Toch is dit eigenlijk niet goed in foto’s te vangen. Om een écht beeld te krijgen van deze woning (en vooral de sfeer) moet u er rondgelopen hebben. Vraagt u de makelaars wat de mogelijkheden zijn!

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in IJsselstein vindt u op Funda.

Lees de volledige omschrijving

Over IJsselstein

In het midden van het land, net onder Utrecht, omarmd door twee rivieren, de Lek en de Hollandse IJssel, ligt de aantrekkelijke woon- en werkgemeente IJsselstein. IJsselstein heeft een karakteristiek centrum dat sinds de middeleeuwen niet noemenswaardig is veranderd en waarvan de historie terug gaat tot 1511. De binnenstad is zeer rustiek en autovrij.

U kunt hier heerlijk winkelen en er zijn vele horeca gelegenheden te vinden. De omgeving van IJsselstein kenmerkt zich door een landelijk, rustiek karakter met water, weilanden, akkers en kronkelige wegen. IJsselstein heeft een sneltramverbinding met Utrecht CS. Ook de busverbindingen met tal van plaatsen in de omgeving zijn uitstekend.

Al met al een prachtige woon- en werkomgeving centraal gelegen in Nederland!

Deze woning bezichtigen