Boveneind NZ - Woondroom B, 3405 AH Benschop€ 750.000,– k.k.

Kenmerken

  • Soort objectbouwgrond
  • Oppervlakte1256 m² oppervlakte
Bekijk alle kenmerken
Overdracht
Status Onder bod
vraagprijs € 750.000,– k.k.
Bouwvorm
Soort object Bouwgrond

Boveneind NZ - Woondroom B,

3405 AH Benschop

€ 750.000,– k.k.

Brochure downloaden

Interesse?
Bel ons: 030-6868280

Omschrijving

Boveneind NZ - Woondroom B, 3405 AH Benschop

Unieke woondromen waarmaken
Zelden komt een woonbeleving als deze te koop. Het is een uitdaging om deze bijzondere woondroom in woorden te vangen. Maar dat je hier unieke woondromen waar kunt maken, dat staat vast.
Wij hebben het over Landgoederen ’t Hemeltje. Voor velen van ons een begrip in de regio. Dit prachtige perceel van ca. 3.600m2 biedt de mogelijkheid om 3 zelf te bouwen vrijstaande woningen met bijgebouwen op maat te realiseren. De woningen vormen een ensemble op het groenrijke landgoed tussen de landerijen en tevens op loop/fiets afstand van het levendige vestingstadje IJsselstein.
Hier ga je niet gewoon wonen, hier ga je zijn, hier ga je onthaasten, hier ga je genieten van het buitenleven.

Vanuit deze oase van rust, ruimte en licht sta je in 20 autominuten onder de Dom in Utrecht en in 40 autominuten op de Dam in Amsterdam. Daarnaast is er een goede ontsluiting met het openbaar vervoer in de directe omgeving. Een unieke ligging in het midden van het land, aan het begin van het Groene Hart. Samen met 2 andere kopers ontstaan er 3 stukken grond die met elkaar Landgoederen ’t Hemeltje vormen.

Oorsprong van ‘t Hemeltje
We nemen je graag even mee naar de historie van ’t Hemeltje: Een landschappelijk en cultuurhistorisch kruispunt van wegen en weteringen. De oorsprong van ’t Hemeltje gaat terug tot ver voor 1300. Het was een belangrijk kruispunt waar het overtollige water uit het omliggende moerasgebied afgevoerd werd naar de Hollandse IJssel en naar de stadgracht van IJsselstein. ’t Hemeltje markeert precies de overgang van de stedelijke bebouwing van IJsselstein naar het landelijk gebied van de Lopikerwaard. Kortom, ’t Hemeltje is de Poort van het Groene Hart.

Vestingstad IJsselstein
Met 5 minuten fietsen sta je in het kloppend hart van de historische vestingstad IJsselstein. IJsselstein is gesticht door Gijsbrecht van Amstel en mag zich inmiddels al ruim 700 jaar stad noemen. Later ging het van de Van Amstels over op de Van Egmonds waarmee de link met Willem van Oranje, onze vader des vaderlands, en de Oranje-familie tot stand is gekomen. Onze huidige koning Willem Alexander mag zich daarom baron van IJsselstein noemen.

De rijke geschiedenis van 700 jaar IJsselstein is door de vele monumentale panden, de kasteeltoren, de neo-gotische basiliek, de gotische/renaissance kerk, het Historisch Stadhuis, molen De Windotter, nog helemaal uit te lezen. Deze bloeiende en vitale binnenstad omringd door de stadsgracht zal een ieder kunnen waarderen. Naast deze rijke historie kent IJsselstein een mooi en rijk horeca leven en zorgt het divers winkelaanbod voor een levendige binnenstad met alle voorzieningen. En toch in een mum van tijd op de snelweg.

Wat is er mogelijk
Op deze nog bouwrijp te maken grond zijn 3 woondromen te realiseren waarvan elk perceel ca.1.200m2 zal bedragen. Samen met 2 andere kopers zal je zorgdragen voor de sloop van de bestaande bebouwing alsmede het bouwrijp maken van de gronden. Hierna kan je zelf, al dan niet in samenwerking met de andere kopers, de droomwoning en de landschappelijke invulling realiseren. Wat betreft dat laatste zijn handreikingen beschikbaar gesteld op basis van de verstrekte bestemmingswijziging.

Woondroom B
- Perceel B heeft een oppervlakte van circa 1.256m2;
- Een vrijstaande woning binnen het bouwblok van maximaal 750m3 exclusief bijgebouwen en exclusief kelder;
- De maximale goot- en bouwhoogte van de woning bedragen respectievelijk 5 en 9 meter;
- Het grondoppervlak van het bijgebouw beslaat maximaal 50m2 waarvan de maximale goot- en bouwhoogte respectievelijk 3,25 en 5 meter zijn;
- Koper dient zich te houden aan de regels die vastgelegd zijn in de toelichting van het bestemmingsplan Boveneind NZ 6-6A Benschop, d.d. 16 maart 2021 om de juiste richting van de bouwstijl/architectuur te realiseren;
- Koper dient zich, conform het bestemmingsplan, te houden aan de door Landschap Erfgoed Utrecht voorgestelde randvoorwaarden voor de landschappelijke inrichting op het perceel;
- Van Oord makelaardij stelt de benodigde documenten beschikbaar die onderdeel zijn van deze aanbieding en onlosmakelijk verbonden zijn aan Landgoederen ’t Hemeltje.

Unieke woonbeleving
Op Landgoederen ’t Hemeltje ga je niet gewoon wonen, hier geniet je van het leven in je huis en om je huis. Je geniet in een landschappelijke en in een rijke cultuurhistorische omgeving. Dat is wonen aan de Poort van het Groene Hart. Wees welkom voor een nadere kennismaking.

Lees de volledige omschrijving

Over Benschop

Wonen op een van de mooiste plekken in de Lopikerwaard betekent genieten van de omgeving. Een omgeving voor zorgeloos en veilig wonen en recreëren en een goede uitvalsbasis voor vele bestemmingen.

Benschop ligt geografisch gunstig ten opzichte van de belangrijke snelwegen, de A2, A27, en via de N210, de A12. In 25 minuten bent u midden in Utrecht, in 45 autominuten in hartje Rotterdam en Amsterdam!

Met het openbaar vervoer bent u in 10 minuten in IJsselstein en Lopik; in 30 minuten in Utrecht.

Deze kavel bezichtigen